Begroting 2019 – 2022: Debat, moties en stemming

RoyAB2018.jpgvrijdag 16 november 2018 08:48

Bij de behandeling van de begroting heeft Roy Ringeling een tweetal moties ingediend namens de ChristenUnie. Een motie over de jeugdzorg en een motie over de onduidelijke en onveilige situatie rondom de Overgaagbrug en de Zuidhoornseweg.

Jeugdzorg

Nadat het college schriftelijk had gereageerd op de algemene beschouwingen van de fracties in de eerste termijn vond op 13 november het debat over de begroting plaats. Omdat de ChristenUnie er nog niet gerust op was dat goede jeugdzorg gewaarborgd is diende de fractie een motie in die het college oproept om bij het maken van keuzes het kind en de hulpvraag leidend te laten zijn, in overleg met jeugdzorgaanbieders en het onderwijsveld te bezien of de zorg efficiënter en goedkoper kan en de gemeenteraad op de hoogte te houden van de relevante ontwikkelingen (bijvoorbeeld budgetoverschrijding). Deze motie werd unaniem door de raad aangenomen.

Onduidelijke en onveilige situatie rondom de Overgaagbrug

Bij het debat over de onduidelijke en onveilige verkeersituatie rond de Overgaagbrug bleek dat het college niet van plan was was om deze situatie te wijzigen totdat de Zuidhoornseweg wordt doorgetrokken naar Delft. Omdat dit nog zeker tot medio 2020 duurt en de ChristenUnie van mening is dat het goed mogelijk is om deze situatie aan te pakken tegen acceptabele kosten heeft Roy Ringeling een motie ingediend die het college oproept om maatregelen te treffen die een einde maken aan deze situatie. Ook deze motie werd met algemene stemmen aangenomen.

« Terug