ChristenUnie pleit voor adequate huisvesting huisartsen Schipluiden en goede besteding van onderwijsgeld

HuisartsenpraktijkSchipluiden.jpgmaandag 06 december 2021 20:19

Tijdens de tweede ronde van de begrotingsbehandeling 2022 - 2025 op 9 november 2021 pleitte de fractie van de ChristenUnie in de gemeenteraad van de gemeente Midden-Delfland voor een adequate huisvesting van de huisartsenpraktijk in Schipluiden.  Door de toegenomen zorgvraag voldoet de huidige locatie niet meer aan de behoefte. De mogelijkheden in Schipluiden zijn echter beperkt. De nood is hoog en het probleem urgent. Daarom sprak fractievoorzitter Roy Ringeling van de ChristenUnie zijn verbazing uit dat het college van B&W niet in gesprek wilde gaan met de huisartsenpraktijk. De ChristenUnie diende een motie in waarbij het college van B&W werd opgeroepen om zo snel mogelijk met de huisartsen in gesprek te gaan om samen tot een oplossing te komen. De motie werd mede ondertekend door vijf andere partijen. Alleen de VVD tekende de motie niet, maar stemde wel voor de motie, waardoor de motie met algemene stemmen werd aangenomen. 

Daarnaast pleitte de ChristenUnie voor een juiste besteding van het gemeentelijk deel van het NPO-budget (NPO = Nationaal Programma Onderwijs). Dit budget is door het Rijk, aan scholen en gemeenten, beschikbaar gesteld om opgelopen achterstanden bij kinderen, als gevolg van de coronacrisis, weg te werken. De bedoeling is dat de gemeente samen met de scholen en de kinderopvang met een gezamenlijk plan komt. Roy Ringeling sprak zijn misnoegen uit over het feit dat het college van B&W,l zonder consultatie van de scholen, ongeveer een derde van het budget een andere bestemming had gegeven. Samen met de OGP diende de ChristenUnie een amendement in om dit terug te draaien. Ook dit amendement werd door de voltallige gemeenteraad gesteund.

Ook sprak de ChristenUnie haar zorgen uit over de fiets-/wandelpaden binnen onze gemeente. Als voorbeeld werd de Trekkade in Maasland genoemd. Een motie van de PvdA om de onveilige punten in het fiets- en wandelnetwerk van onze gemeente in kaart te brengen werd door de ChristenUnie medeondertekend. Ook deze motie werd aangenomen. 

« Terug